Sztori

Egy álmunk vált valóra, hogy megnyithattuk Eger első, kifejezetten nápolyi pizzázóját. Ahogyan a név is mutatja Pizza Quasi Napoletana, azaz egy pizza, ami kvázi nápolyi. Mi itt Egerben lényegében nápolyi jellegű pizzát készítünk.

Ennek különlegessége és érdekessége a többi pizzériával ellentétben, a magasabb hőfokon való sütés. Ötszáz fokon sütjük a pizzát, kemencében, valamint a tésztánknak az előkészítése is különlegesebb, erre pedig csak pluszban rájön, hogy csakis kizárólag magas kategóriás olasz feltéteket használunk. A nápolyi pizza világszövetsége, azaz az AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) minősítésnek megfelelő pizzatésztával dolgozunk és az általuk elfogadott alapanyagokkal: felvágottak, sajtok, paradicsom. Kizárólag eredetvédett olasz termékek kerülnek a pizzákra.

Célunk, hogy minél közelebb hozzuk a nápolyi ízeket. Ebben több szakmai segítséget is kaptunk, hogy a pizzéria létrejöhessen. Damu László tanította be szakácsainkat, akit jelenleg a legjobb pizzaszakácsok között tartanak számon. Illetve Szabadfi Szabolcs – Szabi a pék, aki segített minket, tulajdonosokat megismertetni a tésztákkal és eljárásokkal, így volt lehetőségünk megtanulni az alapokat, annak érdekében, hogy hosszú távon tudjunk működni. Elképzelésünk szerint Eger kedvenc pizzázójává növi ki magát a Pizza Quasi Napoletana.

 

Gyertek kóstoljátok Ti is Nápoly ízeit!